“En door…”

Ontdekken. Be-tekenen. Geloven in mezelf.

Alleen door te geloven in mijzelf, mijn toegevoegde waarde en mijn ‘G-kracht’ kan ik ook andere ondernemers verder helpen. Hierdoor groei ik, kan mijn bedrijf verder groeien en kan ik andere bedrijven helpen in hun ontwikkeling. Het mooiste advies wat ik onlangs nog kreeg: ‘Doe vooral waar je blij van wordt’.
Van nature ben ik introvert. Ik hoef niet op het podium te staan. Inmiddels heb ik geleerd me beter te presenteren zonder dat er direct een minuut radiostilte ontstaat…
Hoe meer ik van mezelf durf te laten zien, hoe meer mensen dat als een uitnodiging zien om ook zichzelf te zijn. Het resultaat is dat ik echte gesprekken heb met ondernemers over hun drijfveren op gelijkwaardig niveau.

Groeien is voor mij duiken in nieuwe dingen
Groei begint voor mij met persoonlijke ontwikkeling. Voor mij maakt het niet uit op welk vlak. Hoe gaaf is dat? Zo heb ik mijn angst voor het uitvoeren van nieuwe dingen overwonnen door te leren duiken. Pas na zo’n 100 duiken voelde ik me relaxter worden in mijn nieuwe waterwereld. Dat had ook invloed op andere zaken. Denk aan makkelijker in het vliegtuig stappen met de gedachte ‘als het mijn tijd is, dan is dat maar zo’. Me altijd overal zorgen om maken is verminderd. Vaak gaat alles toch anders dan ik me voor kan stellen.
Met duiken voel ik me zo bevoorrecht! Het is een kleurrijke wereld met bijzondere soorten vissen en planten. Nu heb ik altijd al een levendige fantasie gehad, maar met duiken lijkt het alsof ik op een andere planeet ben. Tijdens een uur duiken, ontdek ik meer dan tijdens een dag wandelen in het oerwoud.
Prettig gevolg is dat ik die ervaringen weer meeneem in mijn andere hobby: schilderen. Schilderen is voor mij therapeutisch, creatief èn bedrijfsmatig goed. Het is als beelddenker mijn manier om me te uiten en ik neem het geleerde qua vorm en kleurbeleving weer mee in mijn grafisch ontwerpwerk en authentieke logo-ontwerpen.
Investeren in mezelf zorgt voor meer zelfvertrouwen èn toegevoegde waarde. Ik pak nieuwe dingen op en daag mezelf elk jaar uit met workshops en trainingen. Zo kom ik uit mijn comfortzone. Als eeuwige ‘student’ sta ik open om te leren van mezelf en van anderen en zo maak ik mijn wereld groter.

Magazine G-kracht groeit door…
Dit alles heeft er toe geleid dat ik mijn droom, een eigen magazine uitgeven, heb waargemaakt. Daardoor komen fantastische ondernemers rondom Het Groene Hart in de spotlights te staan, waardoor zij extra kunnen groeien. Want bekend maakt bemind.
Vanaf nu is het ook mogelijk om voor € 10,- per jaar abonnee te worden van het magazine G-kracht. Daarnaast komt er een eigen site www.magazinegkracht.nl met hulp van Lion Internet. Zij zorgen dat alle ondernemersverhalen online nog beter vindbaar zijn met SEO en linkbuilding.
Ook komt er een special uit met het thema ‘duurzaam’ in mei op Veezel©-papier. En in september verschijnt de glossy op FSC-papier met als thema ‘samen’… Groei je mee?

 

Eye-openers grafisch vormgever

1. Verbeeldingskracht
Bij een goed idee maak ik een dummy of 0-nummer zodat ik het kan laten zien.

2. Groeipotentie
Ik zie ondernemers met groeipotentie nieuwe samenwerkingen aangaan. Nieuwe producten lanceren (magazine G-kracht). En zelfs nieuwe doelgroepen aanboren, met een nieuw logo of variant op het bestaande.

3. Creatief
Bij een ontwerp werk ik vanuit mijn eigen belevingswereld naar buiten, zo creëer ik originele oplossingen.

4. Ontspanning
Elke dag een kleine wandeling is een cadeautje voor mij en zorgt voor een betere bloeddoorstroming en meer creativiteit. Bovendien is de natuur een bron van inspiratie.

5. Stille kracht
Als ik vast zit denk ik aan een vlinder. Welk dier, persoon, voorwerp of vorm geeft jou kracht om te groeien?